Nuna 6 tweede op world solar challenge

Nederlandse zonnewagen Nuna 6 tweede op World Solar Challenge.

De Nederlandse zonnewagen Nuna 6, gebouwd bij Schaap Composites, is als tweede geëindigd tijdens de World Solar Challenge 2011 in Australië.

Schaap Composites BV is bekend van high-tech comoposiet projecten zoals de Volvo Ocean Racers van de ABN Amro en is toeleverancier van composiet delen voor de jacht industrie, weg- en waterbouw. Door het betrekken van de expertise bij Schaap Composites werd voor de zonneauto een professioneel resultaat bereikt. Schaap Composites laat hiermee ook zien zich niet uitsluitend en alleen op de jachtbouw te concentreren maar dat het ook daarbuiten actief is.

De World Solar Challenge, een prestigieuze wedstrijd van Noord- naar Zuid-Australië voor auto’s die uitsluitend rijden op zonne-energie. De race legt een basis voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het Nuon Solar Team ging voor een podiumplaats en heeft dit doel bereikt. Het was een spannende strijd met 30 internationale teams.