Composiet bruggen

Schaap Composites heeft een methode ontwikkelt om composiet bruggen te produceren. Schaap Composites heeft hiermee een vakwerkbrug gerealiseerd en inmiddels op meerdere locaties geplaatst.

Composiet heeft een aantal belangrijke voordelen voor het vervaardigen van een vakwerkbrug ten opzichte van beton en staal. De vormvrije, duurzame en onderhoudsvrije eigenschappen winnen het van staal, hout en beton. Naast deze aspecten is de massareductie, dat met dit materiaal te realiseren is, in veel gevallen een gewenst fenomeen. Composiet is daarmee bijzonder geschikt voor het vervaardigen van bruggen en brugdekken.

Mogelijkheden van bruggen in composiet

Met composiet materiaal is het meer dan voorheen mogelijk om voor een brug te kiezen voor vrije vormen (BLOB architectuur). Hiermee biedt een composiet brug extra mogelijkheden om architectonisch aangepast te worden aan het landschap of de bouwstijl van een woonwijk.
Het vervangen van hardhouten voetgangersbruggen in parken en woonwijken door composiet bruggen is in de ogen van Schaap Composites een zeer interessant toepassing . Schaap Composites heeft het voortouw genomen om een aantal ontwerpen te visualiseren. Schaap Composites kan uitkomst bieden bij het uitwerken van een idee tot het uiteindelijke product en het hele productieproces opzetten en begeleiden bij de keuze voor een composiet brug. Daarbij gebruik makend van verschillende technieken, productie processen en innovaties op het gebied van composiet bruggen.

Meer informatie over composiet bruggen van Schaap Composites

Meer informatie of advies over composiet bruggen van Schaap Composites? U kunt ons telefonisch bereiken op: 06-22524127 of e-mailen op: info@schaapcomposites.nl.