De lancering van TH 38

De bouw van de TH 38 bij Schaap Composites heeft geleidt tot een prachtig zeiljacht. Op 12 maart is de TH 38 officieel te water gelaten en gepresenteerd aan de pers. Het schip, gebouwd in opdracht van Team Heiner, heeft net als zijn voorbeeld de Volvo Ocean Racers een brede romp en een canting keel.

De TH 38 is ontworpen door Juan Kouyoumdjian, tevens de ontwerper van de winnende Volvo Ocean Racers voor de ABN Amro, gebouwd bij Schaap Composites voor de race 2005-2006 en de Ericsson boten van de huidige Volvo Ocean Race. De TH 38 heeft de werf in december 2008 via het water verlaten en is de afgelopen maanden grondig getest op zijn zeilkwaliteiten. Het canting keel systeem, de algemene sterkte van de onderdelen, de mast met swept back spreaders en zonder achterstag en de elektromotor zijn allen uitvoerig getest. Op dit moment is de TH 38 de enige in zijn klasse, en de beloofd de snelste in zijn soort ooit gebouwd.

Voor beeldmateriaal en informatie betreffende verkoop en details van de TH38 verwijzen wij u naar www.teamheiner38.com
www.schaapcomposites.nl